ONLINE RANDEVU
AĞIZ VE ÇENE CERRAHİSİ

AUGMENTASYON TEDAVİSİ

Augmentasyon (Çene Kemiği İlavesi) Tedavisi

Vücutta ki en bilinen ve geçerli kural ”Kullanılmayan uzuv küçülür ” kuralıdır.

Bu bağlamda çekilmiş bir dişin yerine kemiğe tekrar eskiden olduğu gibi çiğneme esnasında iletilen yükler iletilmediğinde vücudumuz bu alanı kullanılmayan alan olarak algılar ve ilgili alanın beslenmesi ile alakalı eksilme politikasına girer. Bu da bölgenin damarlanmasının azalması ve dolayısıyla az beslenmeden türü küçülmesine sebep olur.

Günümüzde insanlar, bu durumun daha çok farkında olduklarından bir an evvel çekilen dişlerinin yerine implant tedavisi yaptırarak kemiğin azalmasına engel olabilmek için önlem almaktadırlar.

Bu gibi kemik aşınması durumlarında ilgili bölgenin gerek dışarıdan kemik tozu tedarik edilerek ilave edilmesi ile, ya da hastanın kendi kemik kaynaklarından faydalanılarak zayıflamış bölgeninin tamamlanması işlemine Augmentasyon denmektedir.

Biomateryal olarak kullanılan kemik tozları, kemik örtüleri, sabitleme pinleri ekonomik olarak tedaviyi olumsuz olarak etkilemektedir. Ayrıca yapılacak olan kemik ilavesinde, kemik tozu ile vücut arasındaki bağın tamamlanması için 6-7 ay civarı beklenecek olması da süre anlamında ki olumsuzluktur.

Fakat tüm olumsuzluklarına rağmen, sabit bir diş yapımına olanak sağlayacak olması Augmentasyon tedavisini her zaman bir acil çıkış seçeneği olarak görmemize ve tüm zorluklarına rağmen, bu tedaviye ve zorluklarına katlanabilir kılması için büyük bir sebeptir.